cyberalert2

Ενημέρωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και το Κυβερνοέγκλημα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στο Λύκειο Πυργετού.

Το Σχολείο μας, αντιλαμβανόμενο πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στο Διαδίκτυο και συνακόλουθα η υγειής σχέση και τα μεγάλα οφέλη μας από τη ασφαλή χρήση του, προχώρησε σε ενημέρωση των μαθητών του για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και του τρόπους προστασίας από το κυβερνοέγκλημα που μαστίζει την τελευταία περίοδο το internet.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Λάρισας κος Απόστολος Καψάλης που ανέλυσε τους τρόπους που μπορούμε να προστατευτούμε κατά την πλοήγησή μας και τις συναλλαγές μας στο διαδίκτυο θέτοντας τα όρια της ασφάλειας και διαχωρίζοντάς τα από την παρανομία και την παραβατικότητα. Ανέφερε περιστατικά που είναι συχνά στην ατζέντα της υπηρεσίες του και που πρέπει να μας προβληματίσουν ώστε να προστατέψουμε τα πολύτιμα προσωπικά μας δεδομένα και να εξασφαλίσουμε την ηρεμία στη ζωή μας από πιθανές απάτες και επιθέσεις εναντίον μας με βασικό μοχλό πίεσης τα προσωπικά μας στοιχεία όταν αυτά κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο, τις περισσότερες φορές με τη δική μας συγκατάθεση. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και η προστασία των λογαριασμών και των αγορών μας μέσω διαδικτύου επίσης αποτέλεσε ένα μεγάλο τμήμα της ενημέρωσης.

Η παρουσίαση κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών οι οποία συχνά έθεταν ερωτήματα στον ομιλητή σχετικά με γεγονότα που άκουσαν ή τους συνέβησαν, λαμβάνοντας τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις του. Ο κος Καψάλης προέτρεψε τους μαθητές στην υποψία των οποίων πέφτουν έκνομες ενέργειες που επηρεάζουν τους ίδιους ή φίλους τους, να απευθυνθούν στους γονείς τους ή στους εκπαιδευτικούς τους ώστε να πάρουν την κατάλληλη υποστήριξη που χρειάζονται. Παράλληλα έδωσε τους τρόπους επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (CyberAlert) στο email ccu@cybercrimeunit.gov.gr και τα τηλέφωνα επικοινωνίας 111 88 και 210 6476474 καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

20240212 094946
20240212 095111
20240212 095120
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση