fp4

Με την υπ’ αριθμ. 19621/17-11-2023 απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας τοποθετήθηκε η κα. Ανδρεάδη Χαρίκλεια, ΠΕ30, Κοινωνική Λειτουργός στο σχολείο μας. Δημοσιεύουμε παρακάτω πληροφορίες για τις υπηρεσίες που θα παρέχει κατά το σχολικό έτος 2023-24 η εκπαιδευτικός.

Στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού, σχολικά έτη 2023-2026» , προσλήφθηκε στο σχολείο μας Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Κοινωνική  Λειτουργός.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση, η συμβουλευτική και η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, μαθητών/ μαθητριών με ή  και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων εμπλεκομένων, ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία των μαθητών/ μαθητριών και των οικογενειών τους, καθώς και της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Ειδικότερα, οι στόχοι είναι γνωστικοί, κοινωνικοσυναισθηματικοί και ανάπτυξης δεξιοτήτων ανταπόκρισης σε καταστάσεις κρίσης. Μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας προάγεται η ενσυναίσθηση, ο  επαναπροσδιορισμός και σχεδίαση, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, βασικές και κρίσιμες προτεραιότητες υποστηρίζοντας σε ατομικό, ομαδικό και διομαδικό επίπεδο όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Ο ρόλος της κοινωνικού λειτουργού θα  είναι ανιχνευτικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός και διαμεσολαβητικός.

Επίσης, προβλέπεται να σχεδιαστούν διαθεματικές και βιωματικές δραστηριότητες αξιοποιώντας την υπάρχουσα γνώση και εμπειρία προσπαθώντας ταυτόχρονα σύγχρονες πρακτικές, όπως εργαστήρια, παιχνίδι ρόλων κλπ. Ο σκοπός, οι στόχοι, η μεθοδολογία, οι ρόλοι και οι διαδικασίες θα διέπονται από τους βασικούς κανόνες Ηθικής και Δεοντολογίας και είναι εναρμονισμένοι με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο, την ευρωπαϊκή πολιτική και  τις προτεραιότητές της.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και ευρύτερα η σχολική μονάδα.

Στο σχολείο μας η κοινωνική λειτουργός θα έχει παρουσία κάθε Παρασκευή και κατόπιν επικοινωνίας και κλείνοντας ένα ραντεβού μέσω του Διευθυντή θα πραγματοποιείται η συνάντηση.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις .

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση